Tuesday, February 14, 2006

Један заборављени састанак

Овај блог се полако претвара у блог мојих активности на Википедији. Можда понекад искрсне и нека друга тема, ни то није искључено, али за сада су вики активности овде у првом плану.

Сутра, на велики хришћански празник Сретења, навршава се година дана откако су се сусрели Милош Ранчић и Горан Обрадовић, два српска википедијанца. За ових састанком уследили су и други којима се прикључивало све више људи. Сутра на годишњицу, биће и јубиларни 50. састанак. Извештаје почев од маја углавном пише Филип звани Дунгодунг, и од тада они имају посебно место на Википедији, и сви их са великом пажњом читају. До тада ми се нисмо толико отимали ко ће да пише извештај и доживљавали смо то као досадну обавезу. Тако је један важан састанак од 24. априла 2005. једноставно испуштен у нумерацији и извештајима. Ову историјску неправилност ја сам ових дана поправио и написао онако како се сећам да је било. Можете га прочитати на овој страни Посебно је занимљиво да сам Горана тада врбовао да упише Математички факултет, а то није ушло у извештај ;)

Из ових састанака изродила се идеја о стварању Викимедије Србије и Црне Горе, а о томе је можда понешто већ писано или ће бити и у овим блоговима.

Кад сам већ ту да кажем да смо ових дана имали велики прилив нових корисника, нових страница и невероватно велики број дневних измена. Прошле седмице ми се неколико дана био покварио (успорио) ионако спори модемски приступ Интернету. Када сам поново имао нормалну конекцију једва сам стигао да прегледам хиљаде измена које су настале за то време. И док сам старе гледао, настајале су нове и била је то права трка Ахила и корњаче. И на крају, ипак, Ахил је победио :)

3 Comments:

At February 14, 2006 8:05 PM, Blogger Јоца said...

Аха ти си значи кривац што је Обрад уписао то што је уписао :). Е да да те обавестим да линк ка чланку о том састанку не ради

 
At February 14, 2006 8:06 PM, Blogger Јоца said...

Извини ипак ради само мени нешто није било ок :)

 
At February 15, 2006 9:01 AM, Blogger Ђорђе Стакић said...

Ја сам кривац. А и теби не би било лоше на Математичком :)

 

Post a Comment

<< Home